
Egyebek, Szócikkek
Itt add meg az alcímet
Biztos megkóstoltad már az izzadságodat? Ugye sós volt?
Azért, mert izzadáskor létfontosságú sók is távoznak a szervezetünkből.
Ilyenkor fontos az, hogy ne csak a vizet pótoljuk, hanem az ásványi anyagokat is!
Ebből a szempontból az ásványvizek a legjobbak! A bennük lévő ásványi anyagok, (ionok), miatt!
KÉRLEK NE HIGGY az önjelőlt természetgyógyászoknak, még
akkor sem, ha "dr." van a nevük előtt. Sajna, van egypár belőlük. (Pl. Dr. Weixl-Várhegyi László)
A TEJ szintén kiválló szomj oltó! Minden
fontos tápelem megtalálható benne, amire szervezetünknek szüksége van!
Valójában a TEJ egy SZUPERFOOD! (Vagyis egy szupertáplálék!)
Az idősek hormonháztartása kezd felborulni, és a szomjúságot előbb éhségnek érzik! S nem tudjuk miért van ez így!

Az O.R.A.C. érték egy nemzetközileg elfogadott, hitelesített, szabadalmaz-tatott szabványrendszer, melyet az ame-rikai Brunswick-(bio)laboratórium 1997-ben vezetett be és folyamatosan fejleszt kutatás alapján, és az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi.
Végeredményben az ún. a szabad gyökök: a nagy reakcióképességű, igen rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni, ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre, így károsítják testünk ép sejtjeit, mert onnan veszik el a keresett elektront.
Tehát az ORAC: (Oxygen Radical Absorbance Capacity ) az oxigén tartalmú szabad gyök-elnyelő, hatástalanító kapacitást méri, mutatja 100 gramm bevizsgált anyagra nézve.
Az antioxidánsok bevitelének napi ajánlott értéke 5 000-12 000 ORAC között változik.
Magas antioxidáns tartalmú élelmiszerek
(100 grammonkénti ORAC értékei)
Cserszömörce = 312 400
Oregano = 265 700
Fahéj fűszer = 267 536
Rozmaring = 170 400
Csipkebogyó = 108 500
Kakaó por = 55 363
Gyömbér = 41 900
Viniseera (vörös szőlőmag
őrlemény) = 38 820
Paprika (őrölt) = 22 500
Aszalt szilva = 8 059